Welkom bij justElectronics! Your world of Magento Extensions and Magento Themes.

jeDuino ATSAM3X8E Breakout Arduino DUE Programming board PCB

Schrijf de eerste review over dit product

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 5,99

Snel overzicht

De jeDuino is een handige tool om je losse, op een adapter gesoldeerde, ATSAM3X8E ARM Cortex microcontroller snel te programmeren en te testen. Een groot voordeel van de jeDuino is dat alle benodigde voedingslijnen met de nodige afscherming aanwezig zijn samen met een mini USB poort. De meeste pinnen zijn naar buiten gebracht zodat je een prototype op een breadboard gemakkelijk kunt testen. Op deze wijze beschik je over een uitwisselbaar platform voor je losse ATSAM3X8E controllers, en wanneer je programma klaar is en je prototype werkend, is het makkelijk om de controller over te zetten naar het eind product. Zonder de gevaren van fouten in de layout op je zelf ge-etste printplaat, mocht dat wel het geval zijn ben je tenminste niet je kostbare controller kwijt.


Bare PCB programming board voor de ATSAM3X8E.


Ook verkrijgbaar als kit, wordt geleverd ZONDER de SAM3X8E ARM Cortex processor en ZONDER TQFP144 adapter.


jeDuino Programming board PCB

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

  • jeDuino Programming board PCB

Details

Met deze door justElectronics ontwikkelde programming board, de justDuino, is het mogelijk om een losse ATSAM3X8E ARM Cortex van ATMEL

te programmeren via de Arduino IDE via de native port van de processor. De ATSAM3X8E processor wordt gebruikt op de Arduino DUE.

Specificaties van de Arduino Due ATSAM3X8E:

The Due has a 32-bit ARM core that can outperform typical 8-bit microcontroller boards. The most significant differences are:

  • A 32-bit core, that allows operations on 4 bytes wide data within a single CPU clock. (for more information look int type page).
  • CPU Clock at 84Mhz.
  • 96 KBytes of SRAM.
  • 512 KBytes of Flash memory for code.
  • a DMA controller, that can relieve the CPU from doing memory intensive tasks.

 

Met dit breakout board is het mogelijk om op een makkelijke wijze je losse processor te programmeren via de Arduino IDE en toe te passen in je project en zo je kostbare Arduino DUE te sparen en in te zetten voor je volgende project. Tevens is dit een goedkope manier om met de voordelen van zowel de ATSAM3X8E en de Arduino software te werken.De opzet van dit programming board, de jeDuino, is de minimal component benadering, waarbij alleen de minimaal benodigde componenten zijn gebruikt. Hierbij is rekening gehouden met de gevoeligheid van de processor voor storingen op de voeding waardoor de processor gegarandeerd naar behoren werkt, dit in tegenstelling van het bedraden op een breadboard waarbij de processor niet werkt door de grote hoeveelheid storing op de voedingslijn. In het design zijn z.g.n. ferrite beads in combinatie van een condensator netwerk opgenomen om deze storing weg te nemen. De PCB is voorzien van zowel de mogelijkheid om de processor te programmeren via ISP en via de mini USB gebruikmakend van de native port van de SAM3X8E processor. Het programmeren via de ISP connector gebeurt met b.v. de SAM-ICE debugger/programmer van ATMEL en ATMEL VisualStudio6. Het programmeren via de USB aansluiting kan met de laatste versie van de Arduino IDE, te downloaden op arduino.cc

 

De jeDuino Programming board is zowel los te bestellen en als volledige smd kit, met uitzondering van de ATSAM3X8E processor en zonder de benodigde TQFP144 adapter.

 

 Downloads (rechts klikken download als):

jeDuino documentatie

Extra informatie

ROHS Ja

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.